Tekst af Anne Lie Stokbro

Kunstbygningen i Vrå 2005

 

 

Tekst: Citater af kunsthistorikeren, udstillingsleder ved Kunstbygningen i Vrå, Anne Lie Stokbro.  Fra kataloget til udstillingen ”Lene Rasmussen, skulpturer -  tegninger   Nanna Hertoft, Billedtæpper” i Kunstbygningen i Vrå 2005.

” Et lille bjergmassiv og en fjeldside. Tunge og kompakte landskabselementer, som i sig rummer tidernes morgen og fremtiden, så langt vi kan forestille os den. Og samtidig en lille skulptur i godt og vel håndstørrelse og et næsten vægtløst vævet tæppe: To kunstværker, hvor naturen har været inspirationskilde og hvor henholdsvis bronze og uld er de materialer, hvori naturoplevelsen har fundet kunstnerisk udtryk. De to kunstværker er skabt af henholdsvis billedhuggeren Lene Rasmussen og billedvæveren Nanna Hertoft og de kan stå som ét af flere fællestræk, som åbenbarer sig, når de to kunstneres værker sammenstilles, som det sker i denne udstilling.

Lene Rasmussen og Nanna Hertoft er billedkunstnere, som hver på sit felt står for en intenst sanset, og lyrisk fremstillet naturopfattelse. De holder begge fordybelsen, det gedigne håndværk og respekten for traditionelle materialer i hævd, og de supplerer dermed hinanden på smukkeste vis.”

Gå til næste side